Навіны

Важная інфармацыя для аб'ектаў гандлю і грамадскага харчавання

Рэкамендацыі (з дапаўненнямі і змяненнямі ад 30.03.2020)
па арганізацыі санітарна-супрацьэпідэмічных мерапрыемстваў па прафілактыцы ВРІ і коронавирусной інфекцыі
для аб'ектаў гандлю

Кіраўнікам і службовым асобам аб'ектаў арганізаваць правядзенне наступных мерапрыемстваў:

- неабходна размясціць дазатары з антысептыкамі ўнутры памяшканняў па ходзе руху наведвальнікаў (на ўваходах і выхадах з крамаў, пры магчымасці на апорных калонах будынка па цэнтры гандлёвага залы не задзейнічаных для захоўвання тавару і іншых месцах), у санітарных вузлах для персаналу і наведвальнікаў;

- забяспечыць працоўныя месцы касіраў антысептыкамі у флаконах з распыляльнікам дробных аб'ёмаў (кішэнныя антысептыкі), абавязаць іх праводзіць антисептику рук кожны гадзіну;

- настойліва рэкамендуем нашэнне масак і пальчатак для працаўнікоў, якія кантактуюць з наведвальнікамі;

- забяспечыць у дастатковай колькасці запас пальчатак і масак для работнікаў аб'ектаў гандлю і грамадскага харчавання;

- ажыццяўляць мыццё рук, які працуе персаналу кожныя 2-3 гадзіны з наступнай антисептикой рук, абсталяваць ракавіны для мыцця рук дазатарамі для антысептыку і дазатарамі для вадкага мыла;

- забяспечыць ранішні фільтр выхаду на працу супрацоўнікаў: пры наяўнасці прыкмет прастудных захворванняў (пяршэнне ў горле, насмарк, кашаль, тэмпература) адхіляць ад працы;

- пры наяўнасці некалькіх касавых апаратаў арганізаваць іх працу з чаргаваннем (праз адну лінію);

- забяспечыць рэалізацыю харчовых прадуктаў толькі ў фасованном выглядзе, у тым ліку харчовых прадуктаў, якія нельга памыць і апрацаваць, пры самастойнай фасоўцы пакупнікамі (цукеркі, печыва і інш.);

- забяспечыць пастаянную працу сістэмы прытокава-выцяжной вентыляцыі з механічным прымушэннем, а таксама праветрыванне памяшканняў кожны гадзіну па 10 хвілін;

- ажыццяўляць ўборку гандлёвых залаў з прымяненнем дэзынфіцыруючых сродкаў не менш трох раз у дзень па вірусным рэжыму, стварыць запас сродкаў дэзінфекцыі на 1 месяц;

- ажыццяўляць дэзінфекцыю метадам арашэння з механічных распыляльнікаў ўваходных дзвярэй і ручак кожныя тры гадзіны;

- пры выбары сродкаў дэзінфекцыі аддаваць перавагу дезсредствам з кароткім тэрмінам дзеяння па вірусным рэжыму (да 10 хвілін);

-экспедытарам харчовай прадукцыі забяспечыць змену санітарнай адзення штодня;

-у салонах аўтамабіляў, якія транспартуюць харчовую прадукцыю, мець антысептыкі для скуры рук, вільготныя антысептычныя сурвэткі.

Кансультацыю па пытаннях правядзення дэзінфекцыйных мерапрыемстваў можна атрымаць у ДУ «Гомельскі абласны цэнтр прафілактычнай дэзінфекцыі» па тэлефоне 25 21 83 і 29 58 18 (прыёмная).

Рэкамендацыі (з дапаўненнямі і змяненнямі ад 30.03.2020)
па арганізацыі санітарна-супрацьэпідэмічных мерапрыемстваў па прафілактыцы ВРІ і коронавирусной інфекцыі
для аб'ектаў грамадскага харчавання

 Кіраўнікам і службовым асобам аб'ектаў арганізаваць правядзенне наступных мерапрыемстваў:

- забараніць на аб'ектах грамадскага харчавання, у тым ліку абсталяваныя для гэтай мэты месцы, курэнне;

- часова прыпыніць выкарыстанне кальянаў;

- забяспечыць пастаянную працу сістэмы прытокава-выцяжной вентыляцыі з механічным прымушэннем, а таксама праветрыванне памяшканняў кожны гадзіну па 10 хвілін;

- пры расстаноўцы абедзенных сталоў павялічыць праходы да 1, 5 м паміж сталамі, ажыццяўляць рассаживание наведвальнікаў з захаваннем інтэрвалаў (праз адзін стол пры магчымасці);

- неабходна размясціць дазатары з антысептыкамі ўнутры памяшканняў па ходзе руху наведвальнікаў (на ўваходах і выхадах з абедзенных залаў і іншых месцах), у санітарных вузлах для персаналу і наведвальнікаў;

- забяспечыць працоўныя месцы бармэнаў антысептыкамі у флаконах з распыляльнікам дробных аб'ёмаў (кішэнныя антысептыкі), абавязаць іх праводзіць антисептику рук кожны гадзіну;

- настойліва рэкамендуем нашэнне масак і пальчатак для працаўнікоў, якія кантактуюць з наведвальнікамі;

- забяспечыць у дастатковай колькасці запас пальчатак і масак для работнікаў аб'ектаў грамадскага харчавання;

- ажыццяўляць мыццё рук, які працуе персаналу кожныя 2-3 гадзіны з наступнай антисептикой рук;

- забяспечыць ранішні фільтр выхаду на працу супрацоўнікаў: пры наяўнасці прыкмет прастудных захворванняў (пяршэнне ў горле, насмарк, кашаль, тэмпература) адхіляць ад працы;

- ажыццяўляць ўборку абедзенных залаў з прымяненнем дэзынфіцыруючых сродкаў не менш трох раз у дзень па вірусным рэжыму, стварыць запас сродкаў дэзінфекцыі на 1 месяц;

- ажыццяўляць дэзінфекцыю метадам арашэння з механічных распыляльнікаў ўваходных дзвярэй і ручак кожныя тры гадзіны;

- пры выбары сродкаў дэзінфекцыі аддаваць перавагу дезсредствам з кароткім тэрмінам дзеяння па вірусным рэжыму (да 10 хвілін);

-экспедытарам харчовай прадукцыі забяспечыць змену санітарнай адзення штодня;

-у салонах аўтамабіляў, якія транспартуюць харчовую прадукцыю, мець антысептыкі для скуры рук, вільготныя антысептычныя сурвэткі.

Кансультацыю па пытаннях правядзення дэзінфекцыйных мерапрыемстваў можна атрымаць у ДУ «Гомельскі абласны цэнтр прафілактычнай дэзінфекцыі» па тэлефоне 25 21 83 і 29 58 18 (прыёмная).